Skip to main content
home-page

10.000-stappenproject

Bewegen is een gezond idee! Het is goed voor lichaam én geest, zeker in volle coronatijd!

Daarom moedigen we graag elke inwoner van Peer aan om 10.000 stappen per dag te zetten. Want zoveel stappen zet je best per dag om op en top gezond te blijven. Zelfs al geraak je niet (altijd) aan deze aanbeveling, dan nog is elke stap een stap in de goede richting, want ‘elke stap telt!’.

Engagementsverklaring 10.000 stappen

De Stad Peer ondertekende de engagementsverklaring van "10.000 stappen: Elke stap telt!". Daarmee drukt het Stadsbestuur haar ambitie uit om het project ten volle te ondersteunen. Dat betekent dat je ook in Peer op tal van locaties aangemoedigd zal worden om een bepaalde route te voet of met de fiets af te leggen.

Inwoners beslissen mee

Welke locatie een extra aanmoediging krijgt, kan jij mee bepalen! Welke is de mooiste en veiligste straat om door te wandelen in jouw dorp? Geef de locatie zeker door via dit platform bij het blokje ‘Deel jouw idee’. Zie je jouw favoriete straat al tussen de inzendingen staan? Geef dat idee dan zeker een like!

Planning campagne

Het Stadsbestuur verzamelt alle inzendingen en vult deze eventueel nog aan met andere nuttige locaties (vb. de route naar het gemeentehuis). In mei stellen we de definitieve lijst samen. Daarna volgt een periode waarin we samen met Sport Vlaanderen en Gezond Leven de nodige materialen bestellen. In oktober geven we het startschot aan de campagne.